U bent hier:         Vakantie Jordanie Rondreizen Jordanie Rondreis Israel en Jordanie op Wielen
Rondreis Israel en Jordanie op Wielen Afdrukken E-mail
Rondreis Israel en Jordanie

Algemeen

14-daagse fly-drive in zowel Israël als Jordanië met hotels

Ontdek het beste van Israël en het beste van Jordanië. Als u deze fly-drive heeft gemaakt heeft u echt kennis gemaakt met beide landen. Van noord tot zuid heeft u zowel Israël als Jordanië gezien. Ondek de verschillen en de overeenkomsten tussen beide landen. Een aanrader!

Programma

14-daagse fly-drive met hotels

Dag 1 Amsterdam - Tel Aviv

Vlucht van Amsterdam naar Tel Aviv met overstap volgens vluchtschema. Aangekomen in Tel Aviv staat uw huurauto klaar op de luchthaven. U rijdt naar Netanya, dat ten noorden van Tel Aviv aan de Middellandse Zee ligt, waar u overnacht.

Dag 2 Middellandse Zee

Vanuit Netanya kunt u diverse uitstapjes maken. Bijvoorbeeld naar de moderne wereldstad Tel Aviv en het oude Jaffo. Of ga naar het wijngebied van Zichron Ya’acov. Of blijft u misschien liever een dagje rustig in Netanya en geniet u van een dagje aan het strand? Overnachting in Netanya.

Dag 3 Haifa/Acco/Nazareth/Meer van Tiberias

U rijdt verder naar het noorden van het land. De Bahai Tempel in Haifa met de prachtige tuinen en de oude kruisvaarderstad Acco zijn zeker de moeite waard. Verder naar het oosten heeft u de mogelijkheid om Nazareth te bezoeken. Ook Safed, de stad van de Joodse Mystiek (de Kabbalah) is zeker de moeite waard. Hier vindt u vele prachtige synagogen en een leuke kunstenaarswijk. U rijdt door naar het Meer van Tiberias. Daar ligt de stad Tiberas, waar u overnacht.

Dag 4 Rondje om het meer van Tiberias

Tijdens een rondje om het meer van Tiberias komt u ogen te kort. Capernaum, de Berg der Zaligsprekingen, Tabgha en diverse kibboetsim zijn zeker de moeite van het bekijken waard. En vergeet niet een lekkere frisse duik in het meer te nemen. Terug naar Tiberias voor overnachting.

Dag 5 Beth Shean/Jeruzalem

We laten het Meer van Tiberias achter ons en gaan zuidwaarts (via het westen van Israël) richting Jeruzalem. Onderweg is een bezoek aan de opgravingen van Beth Shean zeker aan te raden. Daarna gaat u “op naar Jeruzalem” voor overnachting.

Dag 6 Jeruzalem (Oude Stad)

In deze stad hoeft u zich geen moment te vervelen. Vandaag kunt u bijvoorbeeld de Oude Stad bezoeken met o.a. de Scopus Berg, het Hof van Getsemane, de berg Zion, de klaagmuur, de Via Dolorosa, de Arabische "soek" en de Joodse wijk. Na deze indrukwekkende dag overnacht u in Jeruzalem.

Dag 7 Jeruzalem (Nieuwe Stad)

Omdat u nog lang niet alles van Jeruzalem heeft gezien kunt u deze stad nogmaals bezoeken. De Nieuwe Stad biedt o.a. het Israel Museum, de Knesseth (parlementsgebouw, dat u alleen van de buitenkant kunt bekijken) met de grote zevenarmige kandelaar, het holocaustmuseum Yad Vashem, een miniatuur van Jeruzalem en de gebrandschilderde ramen van Marc Chagall in de synagoge van het Hadassah ziekenhuis. Terug naar uw hotel in Jeruzalem voor overnachting.

Dag 8 Dode Zee/Massada/Eilat

Vanuit Jeruzalem is het niet zo ver rijden naar de Dode Zee. Het "drijven" in deze zoute binnenzee is een unieke ervaring. Vlakbij de Dode Zee ligt de oude vesting Massada, waar een groep Joodse vluchtelingen onder leiding van koning Herodes lang stand hielden tegen de Romeinse bezetting. U ziet hier overblijfselen uit die tijd en het uitzicht vanaf de berg is adembenemend. U rijdt door naar het zuiden, tot aan de zuidelijkste plaats van Israël: Eilat. Hier overnacht u.

Dag 9 Eilat

Vandaag levert u de huurauto in en heeft u een dag om heerlijk uit te rusten en te genieten van zon, zee en strand.

Dag 10 Eilat/Aqaba/Wadi Rum/Petra

‘s Ochtends gaat u per taxi (slechts een korte rit) naar de grensovergang met Jordanië. Na de formaliteiten gaat u met de taxi (wederom een korte rit) naar het autoverhuurbedrijf waar uw huurauto klaar staat.
Hierna rijdt u verder naar Wadi Rum, een schitterend natuurgebied met een prachtig “maanlandschap”. Hier werd de film “Lawrence of Arabia” opgenomen. U kunt ervoor kiezen hier een Jeeptour te maken, waardoor u meer van dit gebied kunt zien. U rijdt verder naar Petra voor overnachting.

Dag 11 Petra

Vandaag bezoekt u Petra, waar u een volledige dag kunt doorbrengen. Deze rozerode, geheel uit steen gehouwen stad was 300 jaar lang onvindbaar. In 1812 ontdekte een Zwitserse reiziger het opnieuw. Maak dezelfde wandeling door de nauwe, diepe kloof en laat u overweldigen door de "Treasury" (het bekendste monument) die plotseling uit het niets lijkt op te duiken. U heeft de hele dag de tijd om de stad, die door de UNESCO als werelderfgoed is geklasseerd, te bekijken. U overnacht in uw hotel in Petra.

Dag 12 Nebo, Madaba en Kerak

Vanuit Petra rijdt u naar Wadi Mujib, waar zich het kruisvaarderkasteel van Kerak bevindt. Daarna gaat u naar Madaba, de stad van het mozaïek, waar de oudste kaart van het Heilige Land bewaard is gebleven (gemaakt uit 2 miljoen stukjes gekleurd steen!). Vervolgens rijdt u naar de berg Nebo. Hier zou de profeet Mozes voor het eerst het verboden Beloofde Land hebben gezien. Later zou hij hier sterven en worden begraven. Het uitzicht is schitterend: van de Dode Zee en de Jordaan Vallei tot aan de daken van Jeruzalem en Bethlehem. Daarna gaat u door naar Amman voor overnachting.

Dag 13 Jerash en Um Qais

Vanuit Amman vertrekt u naar Jerash, de grootste Romeinse opgraving van het Midden Oosten. U ziet o.a. de schitterende tempels, badhuizen, kerken, offerplaatsen en een arena. Na de lunch bezoekt u Ajlun Castle en de prachtig gelegen plaats Um Qais (door de Romeinen Gadera genoemd). U heeft hier een schitterend uitzicht over het meer van Galilea en de Galan Hoogvlakte. Veel Romeinse overblijfselen zijn nog te zien. Vooral de lange, Romeinse hoofdweg is prachtig. Hier ligt nog de originele bestrating waar de afdrukken van de wagens nog in te zien zijn. Hierna vertrekt u weer naar uw hotel in Amman, waar uw auto bij uw hotel wordt opgehaald. Overnachting in Amman.

Dag 14 Amman - Amsterdam

De reis zit erop. Transfer naar de luchthaven van Amman voor uw vlucht van Amman (met overstap volgens vluchtschema) naar Amsterdam.

Bovenstaande route is een voorbeeld van een te rijden route. U kunt desgewenst van deze route afwijken, mits u maar op de afgesproken nachten in de juiste hotels verblijft.

Ook kortere of langere combinatie fly-drives Israël/Jordanië mogelijk
Natuurlijk zijn er meer mogelijkheden om een fly-drive door Israël en Jordanië te maken. Stel zelf uw reis samen of vraag aan Oppenheim Travel u daarbij te helpen neem contact op via het contactformulier of bel ons op: 020-4042040.

Hotels

Netanya: Residence of Galil
Tiberias: Arcadia of Ohalo Manor
Jeruzalem: Park of Rimonim
Eilat: Rimonim Central Park
Petra: Petra Moon of Petra Palace
Amman: Liwan of Toledo

Autohuur

In dit programma wordt standaard gebruik gemaakt van een huurauto, categorie A. Tegen meerprijs kunt u uiteraard een hogere categorie auto huren. Geef dit eventueel aan in het contactformulier of bel ons op: 020-4042040

Prijzen

Prijzen per persoon
vertrek naar keuze op diverse dagen in de week.
(op basis van beschikbaarheid)

* Indien u wilt overnachten in Wadi Rum kost een extra nacht verblijf en een extra dag autohuur €70,- p.p. 

De prijzen op een rij:

Tourist Class ***

* de prijs in een eenpers. kamer is alleen geldig indien er met min. 2 personen gereisd wordt. Indien u alleen reist rekenen wij de prijs graag voor u uit.
* de half-pensionprijs is op aanvraag beschikbaar.

Verlenging
- Prijs voor een overnachting in Wadi Rum (Captain's Camp) en 1 dag extra autohuur: € 70 p.p.

Inbegrepen:
* Vlucht met Austrian via Wenen. Amsterdam-Tel Aviv L-, E-, T- of S-klasse, Amman-Amsterdam L- of E-klasse. Andere vluchtmogelijkheden op aanvraag.
Indien deze vluchtklasses niet beschikbaar zijn is het mogelijk met bijbetaling een duurdere klasse te reserveren.
* luchthavenbelasting en brandstoftoeslagen (onder voorbehoud van wijzigingen)
* Fly-drive zoals hierboven beschreven
* Autohuur cat. A (8 dagen in Israel en 4 dagen in Jordanië).
* 13 overnachtingen in hotels o.b.v. logies/ontbijt

Niet inbegrepen:
* Benzine
* Calamiteitenfonds Reisgelden (€ 2,50 per boeking)
* Entreegelden
* Lunches en diners
* Reis- en annuleringsverzekering
* Airport Service Charge (ophalen/inleveren huurauto op de luchthaven) $ 29, ter plaatse te voldoen
* Visumkosten
* Grensbelasting

U dient i.v.m. de autohuur in het bezit te zijn van een creditcard!


- Evt. toeslag Kerst- en Nieuwjaarsdiner (op aanvraag)

Afbeeldingen

Druk op het plaatje om te openen
Druk op het plaatje om te openen
Druk op het plaatje om te openen
 

Reisinformatie

T: 020-404 20 40
I: www.oppenheim.nl

ANVR Calamiteitenfonds IATA SGR

Oppenheim Travel

Jordanie Reizen is onderdeel van
Oppenheim Travel, al 40 jaar dé
Jordanie specialist bij uitstek.
U kunt rekenen op onze
betrouwbaarheid, service en kwaliteit
voor een uitstekende prijs!