U bent hier:         Vakantie Jordanie Rondreizen Jordanie Rondreis Jordanie & Israel op Wielen
Rondreis Jordanie & Israel op Wielen Afdrukken E-mail
Rondreis Israel en Jordanie

Algemeen

14-daagse fly-drive in zowel Jordanië als Israël met hotels

Ontdek het beste van Jordanië en het beste van Israël. Als u deze fly-drive heeft gemaakt heeft u echt kennis gemaakt met beide landen. Van noord tot zuid heeft u zowel Israël als Jordanië gezien. Ondek de verschillen en de overeenkomsten tussen beide landen. Een aanrader!

Programma

14-daagse fly-drive met hotels

Dag 1 Amsterdam - Amman

Vlucht van Amsterdam naar Amman met overstap volgens vluchtschema. Aangekomen op de luchthaven van Amman staat er een vertegenwoordiger voor u klaar om u te helpen met de grensformaliteiten en wordt u naar uw hotel in Amman gebracht. Overnachting in Amman.

Dag 2 Jerash en Um Qais

Vanuit Amman vertrekt u naar Jerash, de grootste Romeinse opgraving van het Midden Oosten. U ziet o.a. de schitterende tempels, badhuizen, kerken, offerplaatsen en een arena. Na de lunch bezoekt u Ajlun Castle en de prachtig gelegen plaats Um Qais (door de Romeinen Gadera gemoemd). U heeft hier een schitterend uitzicht over het meer van Galilea en de Golan Hoogvlakte. Veel Romeinse overblijfselen zijn nog te zien. Vooral de lange Romeinse hoofweg is prachtig. Hier ligt nog de originele bestrating waar de afdrukken van de wagens nog in te zien zijn. Hierna vertrekt u weer naar uw hotel in Amman, waar u overnacht.

Dag 3 Nebo, Madaba en Kerak

Vertrek naar de berg Nebo. Hier zou de profeet Mozes voor het eerst het verboden Beloofde Land hebben gezien en hier zou hij sterven en opgenomen worden in de hemel. Het uitzicht is schitterend: u kijkt uit over de Dode Zee en de Jordaan Vallei en bij zeer helder weer kunt u de daken van Jeruzalem en Bethlehem zien. Vervolgens rijdt u naar Madaba, de stad van het mozaïek, waar de oudste kaart van het Heilige Land bewaard is gebleven (gemaakt uit 2 miljoen stukjes gekleurd steen!). Dan door naar Wadi Mujib, waar zich het kruisvaarderkasteel van Kerak bevindt. U eindigt de dag in Petra waar u overnacht.

Dag 4 Petra

Vandaag bezoekt u Petra, waar u een volledige dag kunt doorbrengen. Deze rozerode, geheel uit steen gehouwen stad was 300 jaar lang onvindbaar. In 1812 ontdekte een Zwitserse reiziger het opnieuw. Maak dezelfde wandeling door de nauwe, diepe kloof en laat u overweldigen door de "Treasury" (het bekendste monument) die plotseling uit het niets lijkt op te duiken. U heeft de hele dag de tijd om de stad, die door de UNESCO als werelderfgoed is geklasseerd, te bekijken. U overnacht in uw hotel in Petra.

Dag 5 Petra/Wadi Rum/ Aqaba/Eilat

U rijdt van Petra naar Wadi Rum, een schitterend natuurgebied met een prachtig "maanlandschap". Hier werd de film "Lawrence of Arabia" opgenomen. U kunt ervoor kiezen hier een Jeeptour te maken, waardoor u meer van dit gebied kunt zien*. Dan rijdt u verder naar Aqaba, waar u uw huurauto inlevert. Vervolgens gaat u met een taxi naar de grensovergang met Israël. Nadat de grensformaliteiten neemt u een taxi naar Eilat waar u overnacht.

* Evt. kunt u er ook voor kiezen uw reis met 1 extra nacht uit te breiden en te verblijven in een tent in Wadi Rum.

Dag 6 Eilat

Vandaag heeft u een dag in Eilat om heerlijk uit te rusten en te genieten van zon, zee en strand.

Dag 7 Eilat/Dode Zee/Massada

U haalt de huurauto op in Eilat en rijdt u naar het noorden richting de Dode Zee. Het "drijven" in deze zoute binnenzee is een unieke ervaring. Vlakbij de Dode Zee ligt de oude vesting Massada, waar een groep Joodse vluchtelingen onder leiding van koning Herodes lang stand hielden tegen de Romeinse bezetting. U ziet hier overblijfselen uit die tijd en het uitzicht vanaf de berg is adembenemend. U rijdt door naar Jeruzalem. Hier overnacht u.

Dag 8 Jeruzalem (Oude Stad incl. Oost Jeruzalem)

In deze stad hoeft u zich geen moment te vervelen. Vandaag kunt u bijvoorbeeld de Oude Stad bezoeken met o.a. de Scopus Berg, het Hof van Getsemane, de berg Zion, de klaagmuur, de Via Dolorosa, de Arabische "soek" en de Joodse wijk. Na deze indrukwekkende dag overnacht u in Jeruzalem.

Dag 9 Jeruzalem (Nieuwe Stad)

Omdat u nog lang niet alles van Jeruzalem heeft gezien kunt u deze stad nogmaals bezoeken. De Nieuwe Stad biedt o.a. het Israel Museum, de Knesseth (parlementsgebouw, dat u alleen van de buitenkant kunt bekijken) met de grote zevenarmige kandelaar, het holocaustmuseum Yad Vashem, een miniatuur van Jeruzalem en de gebrandschilderde ramen van Marc Chagall in de synagoge van het Hadassah ziekenhuis.Of bezoekt U 's avonds de spectaculaire lichtshow bij het Tower of David Museum, op maan-, woens-, donder-, en zaterdagavond? Terug naar uw hotel in Jeruzalem voor overnachting.

Dag 10 Beth Shean/Meer van Tiberias

Na deze dagen in de stad is het tijd om richting het groene noorden te rijden met als bestemming voor vandaag het Meer van Tiberias. Onderweg is een bezoek aan de opgravingen van Beth Shean zeker aan te raden. Overnachting in Tiberias.

Dag 11 Rondje om het meer van Tiberias

Tijdens een rondje om het meer van Tiberias komt u ogen te kort. Capernaum, de Berg der Zaligsprekingen, Tabgha en diverse kibboetsim zijn zeker de moeite van het bekijken waard. En vergeet niet een lekkere frisse duik in het meer te nemen. Terug naar Tiberias voor overnachting.

Dag 12 Nazareth/Acco/Haifa

U rijdt vandaag naar het westen waarbij u onderweg de mogelijkheid heeft om Nazareth te bezoeken. Ook Safed, de stad van de Joodse Mystiek (de Kabbalah) is zeker de moeite waard. Hier vindt u vele prachtige synagogen en een leuke kunstenaarswijk. Verder naar het westen zijn de oude kruisvaarderstad Acco en de Bahai Tempel in Haifa met de prachtige tuinen zeker de moeite waard. Langs de kust van de Middellandse Zee rijdt u verder zuidwaarts naar Netanya waar u overnacht.

Dag 13 Middellandse Zee

Vanuit Netanya kunt u diverse uitstapjes maken. Bijvoorbeeld naar de moderne wereldstad Tel Aviv en het oude Jaffo. Of ga naar het wijngebied van Zichron Ya'acov. Of blijft u misschien liever een dagje rustig in Netanya en geniet u van een dagje aan het strand? Overnachting in Netanya.

Dag 14 Tel Aviv - Amsterdam

De reis zit erop. Van Netanya is het niet ver rijden naar de luchthaven van Tel Aviv, waar u uw huurauto inlevert en terug vliegt van Tel Aviv naar Amsterdam (met overstap volgens vluchtschema)
Bovenstaande route is een voorbeeld van een te rijden route. U kunt desgewenst van deze route afwijken, mits u maar op de afgesproken nachten in de juiste hotels verblijft.

Ook kortere of langere combinatie fly-drives Jordanië/Israël mogelijk

Natuurlijk zijn er meer mogelijkheden om een fly-drive door Jordanië en Israël te maken. Stel zelf uw reis samen of vraag aan Oppenheim Travel u daarbij te helpen neem contact op via het contactformulier of bel ons op: 020-4042040.

Hotels

Netanya: Residence (superior room)
Tiberias: Prima Galil of Ohalo Manor
Jeruzalem: Prima Park, Jerusalem Gardens of Montefiore
Eilat: Prima Music of Comfort
Petra: Amra Palace of Petra Palace
Amman: Sandy Palace of Toledo

Autohuur

In dit programma wordt standaard gebruik gemaakt van een huurauto, categorie A. Tegen meerprijs kunt u uiteraard een hogere categorie auto huren. Geef dit eventueel aan in het contactformulier of bel ons op: 020-4042040

Prijzen

Prijzen per persoon
vertrek naar keuze op diverse dagen in de week.
(op basis van beschikbaarheid)

* Indien u wilt overnachten in Wadi Rum kost een extra nacht verblijf en een extra dag autohuur €70,- p.p. 

De prijzen op een rij:

Tourist Class ***

* de prijs in een eenpers. kamer is alleen geldig indien er met min. 2 personen gereisd wordt. Indien u alleen reist rekenen wij de prijs graag voor u uit.
* de half-pensionprijs is op aanvraag beschikbaar.

Verlenging
- Prijs voor een overnachting in Wadi Rum (Captain's Camp) en 1 dag extra autohuur: € 70 p.p.

Inbegrepen:
* Vlucht met Austrian via Wenen. Amsterdam-Tel Aviv L-, E-, T- of S-klasse, Amman-Amsterdam L- of E-klasse. Andere vluchtmogelijkheden op aanvraag.
Indien deze vluchtklasses niet beschikbaar zijn is het mogelijk met bijbetaling een duurdere klasse te reserveren.
* luchthavenbelasting en brandstoftoeslagen (onder voorbehoud van wijzigingen)
* Fly-drive zoals hierboven beschreven
* Autohuur cat. A (8 dagen in Israel en 4 dagen in Jordanië).
* 13 overnachtingen in hotels o.b.v. logies/ontbijt
* Visum

Niet inbegrepen:
* Benzine
* Calamiteitenfonds Reisgelden (€ 2,50 per boeking)
* Bijdrage SGR €5,- per persoon.
* Entreegelden
* Lunches en diners
* Reis- en annuleringsverzekering
* Airport Service Charge (ophalen/inleveren huurauto op de luchthaven) $ 29, ter plaatse te voldoen
* Grensbelasting

U dient i.v.m. de autohuur in het bezit te zijn van een creditcard!


- Evt. toeslag Kerst- en Nieuwjaarsdiner (op aanvraag)

Afbeeldingen

Druk op het plaatje om te openen
Druk op het plaatje om te openen
Druk op het plaatje om te openen
 

Reisinformatie

T: 020-404 20 40
I: www.oppenheim.nl

ANVR Calamiteitenfonds IATA SGR

Oppenheim Travel

Jordanie Reizen is onderdeel van
Oppenheim Travel, al ruim 45 jaar dé
Jordanie specialist bij uitstek.
U kunt rekenen op onze
betrouwbaarheid, service en kwaliteit
voor een uitstekende prijs!