U bent hier:         Vakantie Jordanie Rondreizen Jordanie Rondreis Jordanie Exclusief
Rondreis Jordanie Exclusief Afdrukken E-mail
Rondreis Jordanie Exclusief

Inleiding

Ervaar de luxe van uw privé chauffeur en een privé gids in Jerash en Petra. U komt tijdens deze individuele rondreis op bijzondere plaatsen en krijgt een uitgebreid beeld van de vele facetten van dit mooie land. Vertrek naar keuze op diverse dagen van de week. U overnacht in 4- en 5 sterrenhotels en alle diners en de meeste lunches zijn inbegrepen.

Programma

Donderdag, dag 1: Amsterdam - Amman

U vliegt van Amsterdam naar Amman met Royal Jordanian. Bij aankomst wordt u opgewacht door onze vertegenwoordiger ter plaatse die u helpt met alle formaliteiten. Transfer naar uw hotel in Amman voor overnachting.

Vrijdag, dag 2: Woestijnkastelen en Amman

De dag begint met een interessante tocht door de woestijn waar u 3 woestijnkastelen (Amra, Azraq en Kharraneh) bezoekt. U gebruikt de lunch in het Azraq restaurant, waarna u een stadstour door Amman maakt. U bezoekt (onder voorbehoud) het Romeinse Theater, de Citadel, het Archeologie Museum en het Folklore Museum. U krijgt zo een goede indruk van oud en nieuw Amman. Terug naar uw hotel in Amman voor diner en overnachting.

Zaterdag, dag 3: Nebo, Madaba en Kerak

Vanuit Amman rijdt u naar de berg Nebo. Hier zou de profeet Mozes voor het eerst het verboden Beloofde Land hebben gezien. Later zou hij hier sterven en worden begraven. Het uitzicht is schitterend: van de Dode Zee en de Jordaan Vallei tot aan de daken van Jeruzalem en Bethlehem. Daarna gaat u naar Madaba, de stad van het mozaïek, waar de oudste kaart van het Heilige Land bewaard is gebleven (gemaakt uit 2 miljoen stukjes gekleurd steen!). Hierna rijdt u naar Kerak waar u in restaurant King's Castle de lunch gebruikt. Hierna bezoekt u het kruisvaarderkasteel van Kerak in het gebied van Wadi Mujib. U rijdt verder naar uw hotel in Petra voor diner en overnachting.

Zondag, dag 4: Petra

Vandaag bezoekt u Petra, waar u een volledige dag zult doorbrengen. Deze rozerode, geheel uit steen gehouwen stad was 300 jaar lang onvindbaar. In 1812 ontdekte een Zwitserse reiziger het opnieuw. Maak dezelfde wandeling door de nauwe, diepe kloof en laat u overweldigen door de "Treasury" (het bekendste monument) die plotseling uit het niets lijkt op te duiken. U heeft de hele dag de tijd om de stad, die door de UNESCO als werelderfgoed is geklasseerd, te bekijken. De lunch gebruikt u in Petra. In de loop van de middag vertrekt u naar uw hotel waar u dineert. U overnacht in uw hotel in Petra.

Maandag, dag 5: Beidah (Klein Petra) en Wadi Rum

Vanuit Petra is het niet ver naar Beidah, ook wel Klein Petra genoemd. Hier zijn de invloeden van de latere overheersers niet te zien, waardoor alles nog in de oude staat bewaard is gebleven. Hierna rijdt u verder naar Wadi Rum, waar u de lunch gebruikt. Na de lunch staan er Jeeps van de lokale bedoeïenen te wachten waarmee u een 2 uur durende tocht door dit schitterende natuurgebied zult maken. Lang genoeg om een goed beeld van dit prachtige "maanlandschap" te krijgen. Hier werd de film "Lawrence of Arabia" opgenomen. U dineert in Wadi Rum en slaapt in het tentenkamp (met enkele sanitaire voorziening) in het Diseh Camp. Een unieke ervaring: een nacht onder duizenden sterren in de woestijn. De tenten zijn voorzien van matrassen, dekens en kussens.

Dinsdag, dag 6: Aqaba

U rijdt van Wadi Rum naar Aqaba. Na de lunch heeft u de middag vrij om Aqaba te verkennen en/of uit te rusten in uw hotel of aan het strand. Diner en overnachting in uw hotel in Aqaba.

Woensdag, dag 7: Dode Zee

Vanuit Aqaba vertrekt u weer naar het noorden via de Araba Road naar de Dode Zee. Na de lunch heeft u de tijd om op het zoute water te blijven drijven en om eventueel een modderbad te nemen. Dankzij de vele mineralen in het water en de modder is dit zeer goed voor de huid. Diner en overnachting in Amman.

Donderdag, dag 8: Jerash en Um Qais

Vertrek vanuit uw hotel in Amman naar Jerash, de grootste Romeinse opgraving van het Midden Oosten. U ziet o.a. de schitterende tempels, badhuizen, kerken, offerplaatsen en een arena. Na de lunch bezoekt u Ajlun Castle en de prachtig gelegen plaats Um Qais (door de Romeinen Gadera genoemd). U heeft hier een schitterend uitzicht over het meer van Galilea en de Galan Hoogvlakte. Veel Romeinse overblijfselen zijn nog te zien. Vooral de lange, Romeinse hoofdweg is prachtig. Hier ligt nog de originele bestrating waar de afdrukken van de wagens nog in te zien zijn. Hierna vertrekt u weer naar uw hotel in Amman voor diner en overnachting.

Vrijdag, dag 9: Amman - Amsterdam

Naar de luchthaven, waar u wordt geassisteerd bij de douaneformaliteiten. Daarna vliegt u terug naar Amsterdam

Hotels

Tijdens deze exclusieve rondreis in Jordanie verblijft u in de volgende accommodaties:
 
Amman 4* Grand Palace Hotel (ex. Golden Tulip)
Petra

4* Petra Guesthouse

Wadi Rum  Wadi Rum Night Camp
Aqaba 3* Beau Rivage

Prijzen

De prijzen op een rij:

Vertrek naar keuze op diverse dagen in de week.
Prijzen per persoon.

Toeslag Engelssprekende gids van dag 2 t/m 8: € 1050 per gids.

Minimum aantal deelnemers: 2
Overlappende periodes en afwijkende reisduur op aanvraag.
Bij min. 5 personen korting op aanvraag.

Inbegrepen:
- Retourvlucht Amsterdam-Amman met Royal Jordanian (N-klasse), Austrian Airlines (L- of E-klasse) of Turkish Airlines
- Luchthavenbelasting en brandstoftoeslag (wijzigingen nadrukkelijk voorbehouden)
- Ontvangst en assistentie op de luchthaven 
- Aankomst- en vertrektransfers 
- Professionele begeleiding ter plaatse 
- Transfers en vervoer in comfortabele auto (incl. airconditioning met privé-chauffeur) incl. brandstofkosten
- Engels sprekende privé-gids in Jerash en Petra (2 uur) 
- Verblijf in 4- en 5-sterrenhotels in een tweepersoonskamer volgens programma o.b.v. halfpension (ontbijt en diner), eerste nacht o.b.v. logies/ontbijt
- Alle in het programma genoemde lunches
- 1 overnachting in Milky Way Camp in Wadi Rum (tenten)
- Entreegelden
- Evt. tocht per paard naar de ingang van Petra
- Visumkosten 

Niet inbegrepen:
- Reis en/of annuleringsverzekering 
- Calamiteitenfonds Reisgelden (€2,50 per boeking) 
- Bijdrage SGR €5,- per persoon.
- Drankjes tijdens de maaltijden 
- Fooien voor de gids, chauffeur en paardenmenners in Petra en jeepchauffeurs in Wadi Rum
- Kruierskosten in de hotels 
- Fooien voor hotels en restaurants
- Evt. huur van kluisje en handdoeken bij de Dode Zee
- Evt. toeslag kerst- en nieuwjaarsdiner (op aanvraag)
- Eventueel persoonlijke uitgaven

De mogelijkheid bestaat dat de route wordt aangepast, afhankelijk van de situatie ter plaatse.

Afbeeldingen

Druk op het plaatje om te openen
Druk op het plaatje om te openen
Druk op het plaatje om te openen
 

Reisinformatie

T: 020-404 20 40
I: www.oppenheim.nl

ANVR Calamiteitenfonds IATA SGR

Oppenheim Travel

Jordanie Reizen is onderdeel van
Oppenheim Travel, al ruim 45 jaar dé
Jordanie specialist bij uitstek.
U kunt rekenen op onze
betrouwbaarheid, service en kwaliteit
voor een uitstekende prijs!