U bent hier:         Vakantie Jordanie Rondreizen Jordanie Rondreis de Schatten van Jordanie
Rondreis de Schatten van Jordanie Afdrukken E-mail
Rondreis de Schatten van Jordanie

Programma

Dag 1: Amsterdam - Amman

U vliegt van Amsterdam naar Amman. Bij aankomst wordt u opgewacht door onze vertegenwoordiger ter plaatse die u helpt met alle formaliteiten. Transfer naar uw hotel in Amman voor de overnachting.

Dag 2: Woestijnkastelen en Amman

Na het ophalen van de huurauto, begint de dag met een interessante tocht door de woestijn waar u 3 woestijnkastelen (Amra, Azraq en Kharraneh) bezoekt. Tijdens de stadstour in Amman kunt u een bezoek brengen aan het Romeinse Theater, de Citadel, het Archeologie Museum en het Folklore Museum. U krijgt zo een goede indruk van oud en nieuw Amman. Terug naar uw hotel in Amman voor de overnachting.

Dag 3: Nebo, Madaba en Kerak

Vanuit Amman rijdt u naar de berg Nebo. Hier zou de profeet Mozes voor het eerst het verboden Beloofde Land hebben gezien. Later zou hij hier sterven en worden begraven. Het uitzicht is schitterend: van de Dode Zee en de Jordaan Vallei tot aan de daken van Jeruzalem en Bethlehem. Daarna rijdt u naar Madaba, de stad van het mozaïek, waar de oudste kaart van het Heilige Land bewaard is gebleven (gemaakt uit 2 miljoen stukjes gekleurd steen!). Vervolgens bezoekt u het kruisvaarderkasteel van Kerak in het gebied van Wadi Mujib. U rijdt verder naar uw hotel in Petra voor de overnachting.

Dag 4: Petra

Vandaag bezoekt u Petra, waar u een volledige dag zult doorbrengen. Deze rozerode, geheel uit steen gehouwen stad was 300 jaar lang onvindbaar. In 1812 ontdekte een Zwitserse reiziger het opnieuw. Maak dezelfde wandeling door de nauwe, diepe kloof en laat u overweldigen door de "Treasury" (het bekendste monument) die plotseling uit het niets lijkt op te duiken. U heeft de hele dag de tijd om de stad, die door de UNESCO als werelderfgoed is geklasseerd, te bekijken. U overnacht in uw hotel in Petra.

Dag 5: Beidah (Klein Petra) en Wadi Rum

Vanuit Petra is het niet ver naar Beidah, ook wel Klein Petra genoemd. Hier zijn de invloeden van de latere overheersers niet te zien, waardoor alles nog in de oude staat bewaard is gebleven. Hierna rijdt u verder naar Wadi Rum, waar u de mogelijkheid heeft een Jeeptour te maken. Deze tocht, begeleidt door lokale bedoeïenen, voert u door dit schitterende natuurgebied met zijn prachtige "maanlandschap". Hier werd de film "Lawrence of Arabia" opgenomen. U dineert in Wadi Rum en slaapt in een tentenkamp (met enkele sanitaire voorzieningen). Een unieke ervaring: een nacht onder duizenden sterren in de woestijn. De tenten zijn voorzien van matrassen, dekens en kussens.

Dag 6: Aqaba

U rijdt van Wadi Rum naar Aqaba. U heeft de gelegenheid om Aqaba te verkennen en/of uit te rusten in uw hotel of aan het strand. Overnachting in uw hotel in Aqaba.

Dag 7: Dode Zee

Vanuit Aqaba vertrekt u weer naar het noorden via de Araba Road naar de Dode Zee. Hier heeft u de tijd om op het zoute water te blijven drijven en om eventueel een modderbad te nemen. Dankzij de vele mineralen in het water en de modder is dit zeer goed voor de huid. Overnachting in Amman.

Dag 8: Jerash en Um Qais

Vertrek vanuit uw hotel in Amman naar Jerash, de grootste Romeinse opgraving van het Midden Oosten. U ziet o.a. de schitterende tempels, badhuizen, kerken, offerplaatsen en een arena. U kunt een bezoek brengen aan Ajlun Castle en de prachtig gelegen plaats Um Qais (door de Romeinen Gadera genoemd). U heeft hier een schitterend uitzicht over het meer van Galilea en de Galan Hoogvlakte. Veel Romeinse overblijfselen zijn nog te zien. Vooral de lange, Romeinse hoofdweg is prachtig. Hier ligt nog de originele bestrating waar de afdrukken van de wagens nog in te zien zijn. Hierna rijdt u terug naar het hotel in Amman, waar u de huurauto inlevert en waar u overnacht.

Dag 9: Amman - Amsterdam

Transfer naar de luchthaven, waar u wordt geassisteerd bij de douaneformaliteiten. Daarna vliegt u terug naar Amsterdam

Hotels


 3*

4*

 5*

 Amman

Toledo

Grand Palace

Landmark

 Petra

Petra Palace

Petra Guesthouse

Taybet Zaman Village

 Wadi Rum

Captain's Camp

Captain's Camp

Captain's Camp

 Aqaba

Captain's Hotel

Marina Plaza Tala Bay

Movenpick Resort & Spa Tala Bay

 

Autohuur
In dit programma wordt standaard gebruik gemaakt van een huurauto van Europcar, categorie A. Tegen meerprijs kunt u uiteraard een hogere categorie auto huren. Geef dit eventueel aan in het boekingsoverzicht bij overige wensen of bel ons op: 020-4042040

Prijzen

De prijzen overzichtelijk op een rij:

Vertrek naar keuze op diverse dagen in de week.
Prijzen per persoon.

 

 

3 *** Hotels

 

4 **** Hotels

 

5***** Hotels

 

* Indien u halfpension boekt zijn alle diners inbegrepen

 

Toeslag Kerst- en Nieuwjaarsdiner op aanvraag.

 

Overlappende periodes en afwijkende reisduur op aanvraag.

 

Inbegrepen:
- Retourvlucht Amsterdam-Amman met Royal Jordanian (N-klasse), Austrian Airlines (L- of E-klasse) 
- Luchthavenbelasting en brandstofheffing (onder voorbehoud van wijzigingen)
- Aankomst- en vertrektransfers
- Ontvangst en assistentie op de luchthaven van Amman
- 7 overnachtingen o.b.v. logies/ontbijt in de hotelcategorie naar keuze
- 1 overnachting in Wadi Rum o.b.v. halfpension
- 7 dagen autohuur categorie A (tegen meerprijs is het mogelijk een hogere categorie te reserveren)Niet inbegrepen:
- Entreegelden, paardenrit Petra en Jeeptour in Wadi Rum
- Visa
- Lunches tijdens de reis, diners indien niet gekozen voor halfpension
- Fooien
- Kruierskosten in de hotels
- Persoonlijke uitgaven
- Calamiteitenfonds Reisgelden (€ 2,50 per boeking)
- Reis- en/of annuleringsverzekering
- Evt. toeslag Kerst-/Nieuwjaarsdiner (op aanvraag)

Afbeeldingen

Druk op het plaatje om te openen
Druk op het plaatje om te openen
Druk op het plaatje om te openen
 

Reisinformatie

T: 020-404 20 40
I: www.oppenheim.nl

ANVR Calamiteitenfonds IATA SGR

Oppenheim Travel

Jordanie Reizen is onderdeel van
Oppenheim Travel, al 40 jaar dé
Jordanie specialist bij uitstek.
U kunt rekenen op onze
betrouwbaarheid, service en kwaliteit
voor een uitstekende prijs!