U bent hier:         Vakantie Jordanie Rondreizen Jordanie Rondreis Jordanie op Wielen II
Rondreis Jordanie op Wielen II Afdrukken E-mail
Rondreis Jordanie op Wielen II

Algemeen

U reist geheel op eigen gelegenheid met een huurauto en bezoekt zelf de bezienswaardigheden. U hoeft dus ook niet exact dezelfde route te volgen als hieronder wordt genoemd, mits u maar op de juiste data bij de gereserveerde hotels aankomt. De hotels en de autohuur zijn voor u geregeld.

Wijzigingen van het programma zijn nadrukkelijk voorbehouden.

Programma

Dag 1: Amsterdam - Amman

U vliegt van Amsterdam naar Amman. Bij aankomst wordt u opgewacht door onze vertegenwoordiger ter plaatse die u helpt met alle formaliteiten. Transfer naar uw hotel in Amman voor de overnachting.

Dag 2: Woestijnkastelen en Amman

Na het ophalen van de huurauto, begint de dag met een interessante tocht door de woestijn waar u 3 woestijnkastelen (Amra, Azraq en Kharraneh) bezoekt. Aan het einde van de ochtend rijdt u terug naar Amman, waar u de stad bekijkt. Bezoek bijvoorbeeld het Romeinse Theater, de Citadel, het Archeologie Museum en het Folklore Museum. U krijgt zo een goede indruk van oud en nieuw Amman. Terug naar uw hotel in Amman voor de overnachting.

Dag 3: Nebo, Madaba en Kerak

Vanuit Amman rijdt u naar de berg Nebo. Hier zou de profeet Mozes voor het eerst het verboden Beloofde Land hebben gezien. Later zou hij hier sterven en worden begraven. Het uitzicht is schitterend: van de Dode Zee en de Jordaan Vallei tot aan de daken van Jeruzalem en Bethlehem. Daarna rijdt u naar Madaba, de stad van het mozaïek, waar de oudste kaart van het Heilige Land bewaard is gebleven (gemaakt uit 2 miljoen stukjes gekleurd steen!). Hierna rijdt u naar Kerak waar u het kruisvaarderkasteel van Kerak in het gebied van Wadi Mujib bezoekt. U rijdt verder naar uw hotel in Petra voor de overnachting.

Dag 4: Petra

Vandaag bezoekt u Petra, waar u een volledige dag zult doorbrengen. Deze rozerode, geheel uit steen gehouwen stad was 300 jaar lang onvindbaar. In 1812 ontdekte een Zwitserse reiziger het opnieuw. Maak dezelfde wandeling door de nauwe, diepe kloof en laat u overweldigen door de "Treasury" (het bekendste monument) die plotseling uit het niets lijkt op te duiken. U heeft de hele dag de tijd om de stad, die door de UNESCO als werelderfgoed is geklasseerd, te bekijken. U overnacht in uw hotel in Petra. Als u wilt kunt u 's avonds optioneel Petra By Night bezoeken.

Dag 5: Dana

U vertrekt vanuit Petra naar Dana, het grootste natuurreservaat van Jordanië. Hier kunt genieten van de indrukwekkende rood gekleurde bergen en rotsformaties. De flora en fauna zijn hier uniek, het gebied staat vooral bekend om de vele vogels. U kunt het gebied het beste bekijken door een wandeling te maken. Bezoek ook het dorpje Dana, waar de bewoners hun handwerk verkopen. U rijdt terug naar Petra voor de overnachting.

Dag 6: Beidah (Klein Petra) en Wadi Rum

Vanuit Petra is het niet ver naar Beidah, ook wel Klein Petra genoemd. Hier zijn de invloeden van de latere overheersers niet te zien, waardoor alles nog in de oude staat bewaard is gebleven. Hierna rijdt u verder naar Wadi Rum. Hier staan jeeps van lokale bedoeïenen te wachten waarmee u een tocht door dit schitterende natuurgebied met zijn prachtige "maanlandschap" kunt maken. Hier werd de film "Lawrence of Arabia" opgenomen. U dineert in Wadi Rum en slaapt in een tentenkamp (met enkele sanitaire voorzieningen). Een unieke ervaring: een nacht onder duizenden sterren in de woestijn. De tenten zijn voorzien van matrassen, dekens en kussens.

Dag 7 en 8: Aqaba

U rijdt van Wadi Rum naar Aqaba. Hier heeft u een aantal dagen ter vrije beschikking. Geniet van de Rode Zee en het strand. Maak een boottocht of ga duiken of snorkelen. Of geniet van de rust en de zon. Overnachtingen in uw hotel in Aqaba.

Dag 9: Dode Zee

Vandaag rijdt u noordwaarts vis de Arava Road richting de Dode Zee. Indien u dat wilt kunt u bij één van de hotels aan de Dode Zee tegen betaling toegang tot het privé strand krijgen. U kunt dan o.a. gebruik maken van het strand, kleedruimtes, douches en het zwembad van het hotel. Ervaar hoe het is om op het zoute water te blijven drijven en om een modderbad te nemen. Dankzij de vele mineralen in het water en de modder is dit zeer goed voor de huid. U rijdt verder naar Amman voor de overnachting.

Dag 10: Jerash, Ajloun en Um Qais

Vertrek vanuit uw hotel in Amman naar Jerash, de grootste Romeinse opgraving van het Midden Oosten. U ziet o.a. de schitterende tempels, badhuizen, kerken, offerplaatsen en een arena. Daarna bezoekt u het kasteel van Ajloun en de prachtig gelegen plaats Um Qais (door de Romeinen Gadera genoemd). U heeft hier een schitterend uitzicht over het meer van Galilea en de Galan Hoogvlakte. Veel Romeinse overblijfselen zijn nog te zien. Vooral de lange, Romeinse hoofdweg is prachtig. Hier ligt nog de originele bestrating waar de afdrukken van de wagens nog in te zien zijn. Hierna rijdt u terug naar het hotel in Amman, waar u de huurauto inlevert en waar u overnacht.

Dag 11: Amman - Amsterdam

Transfer naar de luchthaven en vlucht van Amman naar Amsterdam.

Hotels

U verblijft in de volgende hotels of gelijkwaardig:

3*  Hotels
 Amman  Toledo / Sandy Palace  4 nachten
 Petra  Petra Palace  3 nachten
 Wadi Rum  Captain's Camp  1 nacht
 Aqaba  Beau Rivage  2 nachten


5*  Hotels
 Amman  Landmark / Ayass  4 nachten
 Petra  Mövenpick Resort / Nabatean Castle

 3 nachten

 Wadi Rum  Captain's Camp  1 nacht
 Aqaba  Mövenpick Resort & Spa Tala Bay  2 nachten

Prijzen

De prijzen overzichtelijk op een rij:

* Indien u halfpension boekt zijn alle diners inbegrepen

Toeslag Kerst- en Nieuwjaarsdiner op aanvraag.
Prijzen voor overlappende periodes op aanvraag. 

* Indien u halfpension boekt zijn alle diners inbegrepen

Toeslag Kerst- en Nieuwjaarsdiner op aanvraag.
Prijzen voor overlappende periodes op aanvraag. 

Inbegrepen:
- Retourvlucht Amsterdam-Amman met Royal Jordanian (N-klasse), Austrian Airlines (L- of E-klasse) 
- Luchthavenbelasting en brandstofheffing (onder voorbehoud van wijzigingen)
- Aankomst- en vertrektransfers
- Ontvangst en assistentie op de luchthaven van Amman
- 9 overnachtingen o.b.v. logies/ontbijt in 3 sterren hotels
- 1 overnachting in Wadi Rum o.b.v. halfpension
- 9 dagen autohuur categorie A (tegen meerprijs is het mogelijk een hogere categorie te reserveren)
- Visum

Niet inbegrepen:
- Entreegelden, paardenrit Petra en Jeeptour in Wadi Rum
- Lunches en overige diners (indien u boekt o.b.v. halfpension zijn de diners wel inbegrepen)
- Fooien
- Kruierskosten in de hotels
- Persoonlijke uitgaven
- Calamiteitenfonds Reisgelden (€ 2,50 per boeking)
- Bijdrage SGR €5,- per persoon.
- Reis- en/of annuleringsverzekering
- Evt. toeslag Kerst- en Nieuwjaarsdiner (op aanvraag)

Wijzigingen voorbehouden.

Afbeeldingen

Druk op het plaatje om te openen
Druk op het plaatje om te openen
Druk op het plaatje om te openen
 

Reisinformatie

T: 020-404 20 40
I: www.oppenheim.nl

ANVR Calamiteitenfonds IATA SGR

Oppenheim Travel

Jordanie Reizen is onderdeel van
Oppenheim Travel, al ruim 45 jaar dé
Jordanie specialist bij uitstek.
U kunt rekenen op onze
betrouwbaarheid, service en kwaliteit
voor een uitstekende prijs!